0-11

Anna Marešová

Průmyslová designérka

Od tramvají k vibrátorům, od vibrátorů k tramvajím

Po pěti letech práce výkonné produkční vystudovala produktový design na Fakultě umění a designu na univerzitě v Ústí nad Labem a na University of Derby.

Za svou bakalářskou práci Tramvaj pro Prahu získala řadu ocenění: cenu Národního technického muzea, Excelentní studentský design 2009 a prestižní cenu za nejlepší studentskou práci na Biennial of Industrial Design v Lublani.

Média věnovala spoustu pozornosti její diplomové práci, sada erotických pomůcek pro ženy Whoop.de.doo. Získala Národní cenu za studentský design 2011 a Exit design 2011. Magazín Dolce Vita ji ohodnotil jako prototyp roku.

Anna byla dvakrát byla nominována na Czech Grand Design v kategorii objev roku. V roce 2016 za Whoop.de.doo vibrátor obdržela prestižní cenu RED DOT. Vystavuje v Praze, Londýně i New Yorku.

V roce 2012 založila vlastní studio Anna Marešová designers, ve kterém spolupracuje s několika svými kolegy. Nyní pracuje společně s Dopravním podnikem hlavního města Prahy na projektu T3 Coupé, věnuje se udržitelnému designu a svojí značce Whoop.de.doo.

Ráda navrhuji obyčejné předměty pro denní užívání. Zajímá mě čistota, jednoduchost a funkční design. Dost se mi protiví současná nadprodukce zboží a také jsem si dost oblíbila sto let staré motto: Better to work 10 days on one product, than to manufacture 10 products in one day.

Všichni řečníci